Logo

Δ.Τ. επιμελητηρίου Μεσσηνίας για Επίσκεψη Εμπορικού Ακολούθου Πρεσβείας Ινδίας 20.03.23

Διαδραστική συνάντηση για συνεργασίες μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας με την παρουσία του Εμπορικού Ακόλουθου της Πρεσβείας της Ινδίας στην Ελλάδα κ. Nirmesh Kumar και συνεργατών του, με τον Πρόεδρο κ. Βαγγέλη Ξυγκώρο, μελών της Διοίκησης του Επιμελητηρίου και επιχειρηματιών του Νομού.

Επίκεντρο της συνάντησης ήταν η προώθηση και ανάπτυξη των Ελληνο-Ινδικών σχέσεων στον οικονομικό και επιχειρηματικό τομέα, η ενίσχυση της διακίνησης του εμπορίου και της ανάπτυξης των δύο χωρών. Η στήριξη των επιχειρηματιών που επιθυμούν να δημιουργήσουν συνεργασίες με εταιρείες της Ινδίας, καθώς και η τουριστική συνεργασία και προώθηση προϊόντων.

Η εκδήλωση επικεντρώθηκε σε κλάδους κοινού ενδιαφέροντος στους τομείς των εξαγωγών και των επενδύσεων, όπως τρόφιμα και ποτά, βιομηχανικά και καταναλωτικά προϊόντα κ.α., καθώς και στη διερεύνηση ευκαιριών στον κλάδο του τουρισμού.

Ο Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας κ. Nirmesh Kumar αναφέρθηκε στους παραδοσιακούς μακροχρόνιους δεσμούς των δύο χωρών και στις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξής τους, έκανε αναλυτική παρουσίαση της Ινδικής Οικονομίας, σημείωσε τα κίνητρα και τις ευκαιρίες που παρέχονται για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών εμπορικών σχέσεων.

Από την πλευρά του Επιμελητηρίου o Πρόεδρος κ. Βαγγέλης Ξυγκώρος ανέφερε πως επιχειρηματικές συναντήσεις διευκολύνουν περαιτέρω την γνώση, την ανάλυση των ιδιαιτεροτήτων, αλλά και τα σημεία σύγκλησης των δύο οικονομιών. Υπογραμμίζοντας πως η Ινδία με τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο και μια συνεχώς αναπτυσσόμενη μεσαία τάξη, αποτελεί μια σημαντική αγορά για τις ελληνικές επιχειρήσεις, όπου επιβάλλεται τάχιστα να αναπτυχθούν εμπορικά κανάλια επικοινωνίας αμοιβαίου συμφέροντος.

Ιδιαιτέρως αναλύθηκαν οι προοπτικές που αναπτύσσονται για τη Μεσσηνία ως προορισμού και παραγωγού εκλεκτών προϊόντων στην Ινδική αγορά μέσω και της προώθησης του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής, το οποίο πρέπει να αναδειχθεί περισσότερο και να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών.

 

    

Προηγούμενο Διακήρυξη Μειοδοτικού Διαγωνισμού για μίσθωση ακινήτου
Logo
Πλ. 23ης Μαρτίου, Τ. Κ. 24133 Καλαμάτα

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας

Ώρες ταμείου / συναλλαγής κοινού

8:15 πμ – 14:15 μμ

Newsletter

Πλ. 23ης Μαρτίου, Τ. Κ. 24133 Καλαμάτα

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας

Ώρες ταμείου / συναλλαγής κοινού

8:15 πμ – 14:15 μμ

Newsletter