Έργο “REFRESH” για την προώθηση φρέσκων φρούτων και λαχανικών της ΚΕΕΕ

 

unnamed(1)_F5579.jpg

 

Έργο Refresh «Ενημερωτικό πρόγραμμα για την προώθηση των φρέσκων φρούτων και λαχανικών στην εσωτερική αγορά (Γερμανία, Πολωνία και Τσεχία)».

Σας ενημερώνουμε ότι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος υλοποιεί πρόγραμμα για την προώθηση των φρέσκων φρούτων και λαχανικών στην εσωτερική αγορά (Γερμανία, Πολωνία και Τσεχία), σε σύμπραξη με τον Παναγροτικό Σύνδεσμο Κύπρου (Συντονιστής), την Bulgarian National Horticultural Union (Βουλγαρία) και τη Διεπαγγελματική Ένωση Φρούτων και Λαχανικών ΟΙΡΑ PRODCOM Legume Fructe (Ρουμανία).

Τα προς προώθηση προϊόντα είναι: ακτινίδιο, ροδάκινο, κεράσι, καρπούζι, μήλο, πορτοκάλι, φράουλα, βερίκοκο, μαντόρα και ντομάτα.

Το έργο στοχεύει στην αύξηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών στις αγορές – στόχους μέσω της ενημέρωσης τους για την ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει φρούτα και λαχανικά.

Δικαίωμα συμμετοχής στις δράσεις του προγράμματος έχουν επιχειρήσεις / συνεταιριστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή / εμπορία και διάθεση φρέσκων φρούτων και λαχανικών, καθώς και επιχειρηματίες / στελέχη επιχειρήσεων-μελών των Επιμελητήριων που δραστηριοποιούνται στον τομέα παραγωγής / εμπορίας / διάθεσης φρέσκων φρούτων και λαχανικών.

Βασικά κριτήρια για την τελική επιλογή των επιχειρήσεων / παραγωγών θα αποτελέσουν, μεταξύ άλλων, η κλαδική προέλευση τους, η εξαγωγική τους δραστηριότητα, η ικανότητά τους να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του προγράμματος και η ημερομηνία υποβολής / εκδήλωσης του ενδιαφέροντος τους για συμμετοχή. Βεβαίως θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και το ποσοτικό κριτήριο, καθώς τα περίπτερα είναι «θεσμικά» που σημαίνει ότι θα υπάρχει ένας ενιαίος χώρος 40-50 τ.μ.. για όλους (και από τις τέσσερις χώρες). Εκτιμούμε ότι από Ελληνικής πλευράς καθίσταται δυνατή η συμμετοχή πέντε τουλάχιστον επιχειρηματιών / παραγωγών σε κάθε δράση. Σε όσους επιλεγούν να συμμετάσχουν, το πρόγραμμα θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής τους, καθώς επίσης και αυτά της αποστολής των προϊόντων / δειγμάτων τους.

 

Κατά το έτος 2020 πρόκειται να διεξαχθούν οι εξής εκδηλώσεις:

      Συμμετοχή στην Fruit Logistica 2020 (05-07/02) στο Βερολίνο και παράλληλα, διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης.

      Συμμετοχή στην Top Gastro & Hotel 2020 (1-3/10) στην Πράγα και παράλληλα διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης.

      Συμμετοχή στην World Food Poland 2020 (21-23/04) στη Βαρσοβία και παράλληλα διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης.

      Διοργάνωση ειδικού διαγωνισμού μέσω κοινωνικών δικτύων για νέους με δώρα ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

     Διανομές φρούτων σε ανοικτές αγορές στις τρεις χώρες.

Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να συμμετάσχουν σε δράσεις ενημέρωσης (εκδηλώσεις), ως μέλη επιχειρηματικών αποστολών για τις ανάγκες εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε αγορά-στόχο, σε δράσεις προώθησης (εκθέσεις, διανομές σε σημεία πώλησης – Road Shows), καθώς και στις διεθνείς εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε αγορά-στόχο. Επίσης θα συμμετάσχουν ως προμηθευτές αναγκαίων ποσοτήτων προϊόντων που θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες διανομών σε σημεία πώλησης και σε κεντρικές πλατείες των αγορών-στόχων.

Σας γνωρίζουμε, επίσης, ότι για την καλύτερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων λειτουργεί ήδη ιστοσελίδα για το έργο www.refreshyourlife.eu, καθώς και λογαριασμοί στο facebook / instagram (@refreshyourlife).

Η ΚΕΕ πρόκειται να δημιουργήσει μια shortlist επιχειρήσεων, βασιζόμενη στα ανωτέρω κριτήρια και από αυτές θα επιλέγονται ορισμένες ανά αγορά.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να συμμετέχετε στην υλοποίηση του έργου παρακαλούμε όπως ενημερώσετε την ΚΕΕ στην ηλεκτρονική διεύθυνση: asonitis@uhc.gr (κ. Γιώργος Ασωνίτης), με κοινοποίηση στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, email: info@mcci.gr μέχρι 31/12/2019.


Προηγούμενο Διαγωνισμός Χριστουγεννιάτικης Βιτρίνας | ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Logo
Πλ. 23ης Μαρτίου, Τ. Κ. 24133 Καλαμάτα

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας

Ώρες ταμείου / συναλλαγής κοινού

8:15 πμ – 14:15 μμ

Newsletter

Πλ. 23ης Μαρτίου, Τ. Κ. 24133 Καλαμάτα

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας

Ώρες ταμείου / συναλλαγής κοινού

8:15 πμ – 14:15 μμ

Newsletter